Kirjoittajan ohjeet väitöskirjalle

 

Ohje väittelijälle

 

 

Väitöskirjan julkaisemisen vaiheet

  1. Väitöskirjasi on läpäissyt esitarkastuksen, väitöskirjasi kieli on tarkastettu, olet pyytänyt uudelleenjulkaisulupaa väitöskirjaasi tulevista artikkeleista ja olet saanut väittelyluvan UniOGS:lta.
  2. Ota yhteyttä Nordian päätoimittajaan väitöskirjasi julkaisusta. Päätoimittaja lähettää ajantasaisen julkaisutarjouspohjan sinulle.
  3. Täytä julkaisutarjouspohja ja lähetä se päätoimittajalle. Julkaisutarjous vahvistetaan seuraavassa PSMS:n johtokunnan kokouksessa.
  4. Sovi päätoimittajan kanssa taittoaikataulusta ja näiden ohjeiden mukaiset tiedostot ja tarvittava informaatio päätoimittajalle.
  5. Päätoimittaja lähettää tiedostot taittotoimittajalle ja taitto alkaa.
  6. Taitto valmistuu ja taittotoimittaja tai päätoimittaja pyytää sinua tarkastamaan väitöskirjasi taitetun version. Tarkista taitettu väitöskirja ja ilmoita tarvittavat korjaukset taittoversioon.
  7. Taittotoimittaja tekee pyytämäsi korjaukset.
  8. Saat viimeisen painoon ja nettijulkaisuun menevät versiot. Päätoimittaja hoitaa nettijulkaisun nordia.journal.fi -sivulla.
  9. Ota yhteyttä painotaloon (ks. lisätietoa alla)
  10. Painetut väitöskirjat toimitetaan painotalosta. 
  11. Muista jakaa painetut versiot oikeisiin paikkoihin (PSMSn kappaleet, yliopiston kappaleet mm. Pegasus, riiputuskappale, tiedekunta jne. -> ks. julkaisutarjous)
  12. Väitöskirjasi nettiversio julkaistaan 1-2 viikkoa ennen väitöspäivää nordia.journal.fi -sivulla.

 

Julkaisutarjoukset

 

Julkaiseminen Nordia Geographical Publications -sarjassa edellyttää julkaisutarjouksen tekemistä. Julkaisutarjous osoitetaan PSMS:n johtokunnalle, joka käsittelee tarjouksen kokouksessaan. Jo ennen julkaisutarjouksen toimittamista on hyvä olla yhteydessä PSMS:n toimittajaan, joka voi antaa lisätietoja seuraavan johtokunnan kokouksen ajankohdasta sekä muista meneillään olevista taittotöistä, jotka voivat vaikuttaa käsikirjoituksen taittoaikatauluun. Julkaisutarjouksen tulee sisältää tiedot tarjouksen tekijästä, käsikirjoituksen otsikosta, sekä painomäärästä. Pyydä päivitettyä mallia julkaisutarjouksille Nordian toimittajalta (nordia.editor(at)oulu.fi).

 

Käsikirjoituksen muotoseikat

 

Teksti

 

Käsikirjoituksen tekstiosa tulee toimittaa doc/docx -muodossa (riviväli 1,0 ja kirjasintyyli ’Times New Roman’, koko 12).

Kaikki tekstimuotoilut tulee pitää minimissä (ei tasauksia, tavutusta tai ylimääräisiä sisennyksiä tekstiosassa), lukuun ottamatta kursivoituja muotoiluja. Kursivoitua tekstiä käytetään mm. sanojen korostamiseen, et al. -viitteisiin, lajien latinankielisiin nimiin, kirjojen otsikoihin sekä suoriin lainauksiin.

Suorat lainaukset laitetaan lainausmerkkien sisään ja kursivoidaan. Yli 20 sanan lainaukset erotetaan omaksi kappaleeksi. Poistot lainauksen sisällä merkitään: [...] Lisätyt selitteet lainauksen sisällä merkitään hakasulkeilla ja kursivoimatta: [selite].

Merkitse otsikoiden hierarkia numeroinnilla (1 ensimmäisen tason otsikko, 1.1 toisen tason alaotsikko, 1.1.1 kolmannen tason alaotsikko). Enempää kuin kolmea otsikkotasoa ei suositella.

Merkitse selkeästi taulukoiden, kaavioiden, kuvien ja yhtälöjen paikat tekstiin ja sisällytä niihin kuvatekstit/selitteet (esim. ### Taulukko 1. Kirjoita taulukon selite tähän). Lähetä kaikki taulukot ja kuvat erillisinä tiedostoina.

Alaviitteiden käyttöä ei suositella. Mikäli alaviite on välttämätön merkitse se tekstiin samalla tavalla kuin taulukko tai kuva (esim. ### Alaviite 1. Kirjoita alaviite tähän).

Tekstissä voi joko brittienglannin tai amerikanenglannin kirjoitustapaa, kunhan valittua tapaa käytetään johdonmukaisesti tekstin sisällä.

  • Kirjoittaja, joka julkaisee Nordiassa on vastuussa siitä, että teksti on tarkastettu ja korjattu oikeinkirjoituksen ja kielinopin osalta ennen toimitusprosessin aloittamista!

 

Taulukot ja kaaviot

 

Taulukot, kaaviot ja kuvat toimitetaan erillisinä tiedostoina muun taittomateriaalin kanssa.

Taulukot lähetetään joko excel- tai word-tiedostoina.

Kaaviot suositellaan toimitettavaksi pdf -muodossa ja kuvat jpg/jpeg -muodossa korkearesoluutioisina (vähintään 300 dpi). Muita mahdollisia formaatteja kuvilla ovat eps/tiff/jpeg/png vähintään 300 dpi resoluutiolla. Excelissä tehdyt kuvaajat voidaan toimittaa excel-tiedostoina.

Taulukoita, kaavioita ja kuvia suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon julkaisusarjan koko B5.

Yhtälöt tulee toimittaa pdf -muodossa mahdollisimman korkearesoluutioisena.

Kaaviot, taulukot ja kuvat tulee toimittaa väreissä, jotka toimivat harmaaväriskaalassa. Kirjoittaja korvaa kustannukset värillisesti printatuista kuvista painoversiossa. Väitöskirjan elektronisessa versiossa voidaan käyttää värillisiä kuvia ilman lisäkustannuksia.

 

Muu tarvittava lisämateriaali ja tiedostot

 

Toimita erillisessä doc/docx -tiedostossa seuraavat tiedot:

  • Ohjaajien, esitarkastajien ja vastaväittäjien tiedot (Nimi & titteli, yksikkö/laitos/tiedekunta, yliopisto (/tai organisaatio). Väitöstilaisuuden päivä ja aloitusaika sekä väitöstilaisuuden fyysinen paikka (luentosali/huone)
  • Abstrakti (englanninkielinen, max. 800 sanaa) ja avainsanat (3-7). Mikäli kirjoittaja niin haluaa, voidaan abstraktista sisällyttää myös suomenkielinen versio (käännöksen tekeminen ja tarkastaminen on kirjoittajan vastuulla).
  • Artikkeliväitöskirjan tapauksessa lista väitöskirjan artikkeleista ja ns. uudelleenprinttaus lausunnot artikkeleista. Esimerkki:
  • Kirjoittaja kontribuutiot mikäli väitöskirja-artikkeleissa useampi kirjoittaja kuin väitöskirjan tekijä.
  • Asiasanasto (mikäli tarpeen)
  • Esipuhe/kiitossanat (acknowledgements)
  • Lyhyt kirjoittajaesittely takakanteen (max 190 sanaa). Kirjoittaja voi halutessaan sisällyttää takakanteen kuvan (kuva rajataan ympyrän muotoiseksi).

Artikkeliväitöskirjassa, toimita pdf -tiedostot alkuperäisistä julkaisuista, jotka liitetään väitöskirjan liitteiksi. Julkaistut artikkelit voidaan lisätä väitöskirjan printtiversioon riippuen reprint-luvasta tai kustantajan lisenssistä. Kirjoittaja on vastuussa reprint-luvan kysymisestä kustantajalta.

 

Viittaus ja lähdeluettelo

 

Viittaus ja lähdeluettelo ohje on tämän sivun lopussa!

 

 

Taittotyön aikataulu

 

Jokaisen työn taittamisen aikataulusta sovitaan erikseen PSMS:n toimituksen kanssa. Julkaisutarjouksen toimittamisen yhteydessä on alustavasti ilmoitettava taittotyön toivottu aikataulu. Kun PSMS:n johtokunta on hyväksynyt julkaisutarjouksen, sovitaan tapauskohtaisesti

 

  1. TAITTOON JÄTTÖPÄIVÄ eli päivämäärä jolloin työ tulee olla toimituksella sähköisenä sekä kirjallisena versiona ja taittotyö voidaan aloittaa.
  2. TAITON VALMISTUMISPÄIVÄ eli päivämäärä, jolloin taiton tulee olla valmis ja julkaisu luovutetaan tilaajalle painoon toimitettavaksi.

 

Ennen painoon lähettämistä, kirjoittaja saa tarkastettavakseen väitöskirjansa taitetun version viimeistä tarkastusta ja korjauksia varten. Tässä vaiheessa tehdään enää teknisiä muutoksia.

Mikäli työ ei ole toimituksella sovittuna taittoon jättöpäivänä, taiton valmistumispäivä voi siirtyä eteenpäin yhtä monta (arki)päivää kuin työn toimittaminen taittoon on myöhästynyt.

 

Taitetun väitöskirjan proofsien tarkastaminen

Olet lähettänyt kaikki tarvittavat tiedostot ja informaation väitöskirjan julkaisua varten. Päätoimittaja tarkastaa tiedostot ja lähettää ne eteenpäin taittotoimittajalle. Kun taittotoimittaja on saanut valmiiksi väitöskirjasi taiton, joko päätoimittaja tai taittotoimittaja pyytää sinua tarkastamaan väitöskirjasi taitetun version.

Tarkista taitettu versio huolellisesti ja kiinnitä huomiota erityisesti pieniin yksityiskohtiin kuten (väli)otsikoiden muotoiluun, sivunumerointiin, taulukoiden ja kuvien paikkoihin, jne. Merkkaa tarvittavat muutokset ja korjaukset PDF:n korostamalla korjattava teksti/paikka ja liittämällä tähän kommentti miten teksti/kohta pitää korjata (Adobe/PDF-Xchange Editor). Tarkista taittotoimitettu versio ja lähetä tekemäsi korjaukset 7 päivän sisällä siitä kun olet saanut taittotoimitetun version.

Väitöskirjasi kieli tulee olla tarkastettu ja viilattu loppuun jo ennen väitöskirjasi lähettämistä julkaisuun. Taittotoimitetun version tarkastamisessa keskity erityisesti virheisiin ja korjauksiin ja pidättäydy muuttamasta laajoja tekstiosia tai lauseita sillä tämä kuormittaa taittotoimittajan tekemää työtä.

 

Mitä tapahtuu kun väitöskirjan taitto on valmis?

 

  1. Kun taitto on valmis, päätoimittaja lähettää väittelijälle painovalmiit PDF:t (väitöskirjan sisus + kansi).
  2. Väittelijä ottaa itse yhteyttä painotaloon ja pyytää painotarjouksen XX kappaleesta (määritelty julkaisutarjouksessa) väitöskirjoja (+ väitökseen mahdollisesti tarvittavista irtolehtiversioista -> tarkista ohjaajaltasi, riippuu onko väitös etänä vai ei). Samalla kannattaa sopia painoaikataulu painotalon kanssa, erityisesti jos väitöspäivä lähenee ja väitöskirjan painamisella on kiire.
  3. Painotalo antaa tarjouksen ja väittelijä hyväksyy tarjouksen (voit halutessasi tarkastuttaa päätoimittajalta onko ok).
  4. Väittelijä toimittaa painovalmiin sisuksen ja kannen PDF:n painotalolle.
  5. Samalla väittelijä pyytää painotalosta laskun jakoa seuraavasti: 27 kpl osalta lasku tulee PSMS:lle ja loput kappaleet väittelijä maksaa itse. PSMS:n lasku osoitetaan seuraavaan osoitteeseen -> Pohjois-Suomen Maantieteellinen Seura (nordia.editor@oulu.fi), Pentti Kaiteran katu 1, 90014 Oulun yliopisto, Maantieteen tutkimusyksikkö, PL3000. Väittelijän lasku osoitetaan hänelle itselleen.
  6. Samalla painotalolle tulee antaa väitöskirjojen toimitusosoite -> yleensä helpoin laittaa koko toimitus tutkimusyksikköön.
  7. Lisätietoja, josta painotaloa kannattaa muistuttaa: Kansalliskirjaston vapaakappaleiden toimitus suoraan painosta (6 kpl, on jo sisällytettynä julkaisutarjouksen kokonaispainomäärään) ja painospeksit NGP-sarjasta -> Koko B5 Liimasidottu, Kansi 260 g Invercote Creato (tai vastaava päällystetty), värillisyys 4/0, Sisus 100 g G-Print, värillisyys 1/1 (huom. Jos haluat myös painoversiossa osan sivuista värillisenä, mainitse värillisten sivujen lukumäärä tarjouspyynnön yhteydessä.)
  8. Jos väitöspäivään on vielä hyvin aikaa ja haluat tarkistaa painon laadun, voit pyytää painotaloa toimittamaan sinulle painovedoksen. Painotalo toimittaa sinulle tällöin yhden kappaleen väitöskirjaasi ja voit tarkistaa, että väitöskirjassa ei ole painoon liittyviä virheitä (haalistuneet/väärät värit, levinnyt muste jne. jne.). Huomaa, että itse väitöskirjan sisällön korjauksesta (tekstin muuttaminen) tässä vaiheessa tulee lisäkustannuksia sinulle, koska painotalo joutuu muuttamaan painotiedostoja. Tarkista siis painolaatuun liittyvät virheet. Huomaa, että painovedoksen tarkastaminen viivästyttää väitöskirjojen saapumista usein vähintään 1 viikolla.
  9. Väitöskirjat saapuvat painosta. Muista jakaa tarvittavat kappaleet eteenpäin PSMS:lle (27 kpl, ilmoita ja päätoimittaja hakee) ja yliopistolle (-> Pegasus 3 kpl, 1 riiputuskappale Tiedon puuhun Pegasuksen edessä, Tiedekunta 2 kpl, yksikkö).

 

Painatuskäytännöt

 

Kaikkien NGP sarjassa ilmestyvien väitöskirjojen osalta painotarjousten pyytämisestä sekä työn toimittamisesta painoon vastaa tilaaja.

Katso painosmäärät ja jakelu päivitetystä julkaisutarjouksen mallista.

Eräitä mahdollisia vaihtoehtoja painopaikoksi:

 

Punamusta Oy

https://www.punamusta.com/

 

Grano (Oulun Kopiokeskus Oy)

http://contact.grano.fi/yhteystiedot/toimipisteet/oulu

 

 

Laskutus

 

Maksuosuudet menevät siten, että PSMS kustantaa omat pakolliset kappaleensa (ks. määrä julkaisutarjouksesta). Väittelijä (tai hänen projektinsa, työnantajansa tms.) kustantaa yliopiston ja väittelijän kappaleet.

Väittelijä voi hakea Actalta korvausta yliopiston pakollisista kappaleista ja osasta tekijän kappaleita (yhteensä 29 kpl asti) (ks. ohjeet alla).

Lähettäessäsi väitöskirjaasi painoon, painotalolta kannattaa pyytää laskun jakoa niin, että lasku PSMSn pakollisista kappaleista ohjataan PSMSlle (Pohjois-Suomen Maantieteellinen Seura, Pentti Kaiteran katu 1, 90014 Oulun yliopisto, Maantieteen tutkimusyksikkö PL3000) ja muut väittelijälle.

 

Korvaushakemus yliopiston kannalta pakollisista kappaleista

 

Väittelijä voi hakea yliopiston kannalta pakollisista kappaleista (29 kpl asti) korvausta yliopistolta alkuperäistä laskua vastaan. (katso ”korvaus Acta-sarjan ulkopuolella julkaiseville” http://libguides.oulu.fi/julkaiseminen/jakelujakorvaus)

 

 

Huom!

 

Väittelijä kustantaa itse värillisten sivujen painokustannukset. Sähköisessä versiossa voi olla myös värillisiä kuvia ilman lisäkustannuksia.

PSMS pidättää oikeuden sarjoissaan julkaistujen väitöskirjojen myynnistä ja jakelusta.

PSMS pidättää oikeuden julkaista väitöskirjan sähköisenä seuran www-sivuilla.

 

Osajulkaisuja koskevat luvat

Väitöskirjan kirjoittajan on pyydettävä jo hyvissä ajoin ennen julkaisuprosessin aloittamista kustantajilta kirjallinen lupa osajulkaisujen uudelleen julkaisemiseen. Lupa pyydetään myös osajulkaisuihin, jotka ovat painovaiheessa tai hyväksytty julkaistaviksi. Samalla lupapyynnöllä tekijä voi kysyä lupaa artikkelin kuvien, taulukoiden ym. julkaisemiseen väitöskirjan yhteenveto-osassa.

Osajulkaisujen kustantajilta pyydetään lupa myös painetun väitöskirjan myyntiä varten. Tekijää pyydetään huomioimaan, että luvan saaminen myyntiä varten saattaa olla aikaa vievä ja monimutkainen prosessi. Kustantajille lähetettävissä lupapyynnöissä mainitaan, että osajulkaisut sisältävää väitöskirjaa myydään enintään 6 kappaletta (kustannukset kattavaan hintaan) ja että osajulkaisuja ei sisällytetä kirjan elektroniseen verkkoversioon.

(Lähde: Oulun yliopiston kirjaston julkaisupalvelut < http://libguides.oulu.fi/actaopas/osajulkaisut> 18.2.2020

 

Muuta muistettavaa väittelijälle

 

  • Muista olla yhteydessä toimittajaan hyvissä ajoin väitöskirjasi loppuvaiheessa.
  • Lähetä taitettava materiaali ajallaan toimittajalle (taiton aloittamisen ja väitöspäivän välille on hyvä varata minimissään 5-6 viikkoa (taitto+paino+riiputus jne.))
  • Tee kielitarkastukset ja tarvittavat korjaukset tekstiin ENNEN taittoon toimittamista
  • Huolehdi, että kuvat ovat oikeassa muodossa ja oikean kokoisia ENNEN taittoon toimittamista. Muista myös Wordilla tehdyt kaavio- yms. kuvat.
  • Käy toimittajan lähettämä taitettu .pdf-versio huolellisesti läpi. Kaiken on oltava kunnossa ja kirjoittajan tarkistama ennen painoon lähettämistä; painossa.
  • Tarkista taitetusta versiosta ainakin seuraavat seikat:
    • Sivunumerointi
    • Tavutukset
    • Etu- ja takakansi
    • Kannen selkämysteksti ja selkämyksen väri (tulee olla sama kuin kansien väri)
    • Kuvat
  • Tilaa painosta irtolehtiversiot (kansiossa) itseäsi, vastaväittäjää(iä) ja kustosta varten. Yliopiston kansioita voi ostaa Yliopistopainosta
  • Muistuta painotaloa vapaakappaleiden (6 kpl Kansalliskirjasto) toimittamisesta.
  • Väittelijä huolehtii itse:
    • Julkaisutarjouksen toimittamisesta PSMS:n johtokunnalle
    • Painotarjouksen toimittamisesta kirjapainoille
    • Painotilauksesta (sis. materiaalin toimituksen painoon)
    • Oikovedoksen tarkastamisesta ja hyväksymisestä
    • Väitöskirjojen jakelusta (PSMSn pakolliset kappaleet tulee jättää toimittajalle)

 

Lisätietoja:

Vastaava toimittaja

Oulun yliopisto

Maantieteen tutkimusyksikkö

nordia.editor(at)oulu.fi

 

 

Viittauskäytännöt ja lähdeluettelo-ohje englanniksi

In the text, references should be indicated by giving the author’s name and the year of publication (Hjort et al. 2010; Varanka & Luoto 2012; Alahuhta & Heino 2013).

- All references in the text and notes must be specified by the authors’ last names and date of publication together with page numbers if given.

- Do not use ibid., op. cit., infra., supra. Instead, show the subsequent citation of the same source in the same way as the first.

- Where et al. is used in citations in the body of the text, this should always be italic.

 

In-text citation examples

 

Author’s name in the text is followed with year in parentheses:

... Elden (2013) has argued ...

If author’s name is not in the text, insert last name and year:

... several works (Elden 2013) have described ...

The page number follows the year, separated by a colon and en dash for page numbering:

... it has been noted (Elden 2013: 13–26) that ...

Give both names with two authors, joined by ‘&’; use et al. if there are three or more authors:

... it has been stated (Agnew & Livingstone 2011) ...

... some investigators (Hjort et al. 2010) ...

If there is more than one reference to the same author and year, insert a, b, etc. in both the text and the reference list. If two or more references by the same author are cited together, separate the dates with a comma:

... it was described (Swyngedouw 2017a, 2017b) ...

… for example this was found (Swyngedouw 2011, 2014, 2017) …

Start with the oldest publication.

Enclose within a single pair of parentheses a series of references, separated by semicolons:

... and it has been noted (Elden 2013; Hjort et al. 2010; Varanka & Luoto 2012) ...

Order alphabetically by author names.

Enclose within the parentheses any brief phrase associated with the reference (for example: see, e.g., cf.):

... (cf. Ahlqvist & Sirviö 2019: 1–4)

For an institutional authorship, supply the minimum citation from the beginning of the complete reference. For authorless articles or studies, use the name of the magazine, journal, newspaper or sponsoring organization, and not the title of the article:

... a recent statement (Sosiaali- ja terveysministeriö 2019: 30–70) ...

... it was stated (Kaleva 2020) that ...

 

Reference list

References are listed alphabetically at the end of the paper under the heading References. References must be separated by a 1 cm hanging indentation from the second line. Names of journals and books should be italicized. Avoid capital letters but for first words of a sentence and proper names. Give journal titles in full with volume: number, inclusive pages. Page numbers are separated with the en-dash (longer than the hyphen).

- Check that the list is in alphabetical order. Check that all periodical data are included – volume, issue and page numbers, publisher, place of publication, etc. Do not abbreviate journal titles.

- Names should be in upper and lower case.

- Where several references have the same author(s), do not use ditto marks or em dashes; the name must be repeated each time.

- References with multiple authors where the first-named author is the same should be listed in chronological order. For example:

Kellokumpu V & Toivanen M (2013)

Kellokumpu V & Karjalainen O (2014)

Kellokumpu V, Toivanen M & Karjalainen O (2017)

 

Examples:  

 

Journal article (link to DOI if available)

Rozman A, Diaci J & Batič F (2013) Functional analysis of vegetation on alpine treeline ecotone in the Julian and Kamnik-Savinja Alps in Slovenia. European Journal of Forest Research 132(4): 579–591.

Ahlqvist T & Sirviö H (2019) Contradictions of spatial governance: Bioeconomy and the management of state space in Finland. Antipode 51(2): 395–418. https://doi.org/10.1111/anti.12498

 

Journal article ahead of print (link to DOI if available)

Dunnett O, Maclaren AS, Klinger J, Lane KMD & Sage D (2017) Geographies of outer space: Progress and new opportunities. Progress in Human Geography. https://doi.org/10.1177/0309132517747727

If DOI not available use date of online publication:

Dunnett O, Maclaren AS, Klinger J, Lane KMD & Sage D (2017) Geographies of outer space: Progress and new opportunities. Progress in Human Geography [Online 21 December 2017].

 

Book

Elden S (2013) The birth of territory. University of Chicago Press, Chicago. 

Jessop B (2016) The state: Past, present, future. Polity Press, London.

Deleuze G (1994 [1968]) Difference and repetition [Différence et répetition]. Translated by Patton P. Athlone Press, London.

 

Chapter of book

Agnew J & Livingstone D (2011) Introduction. In Agnew J & Livingstone D (eds.) The SAGE handbook of geographical knowledge, 1–18. Sage, London.

Sirviö H & Luukkonen J (2020) Metropolitanizing a Nordic state? City-regionalist imaginary and the restructuring of the state as a territorial political community in Finland. In Armondi S & De Gregorio Hurtado S (eds.) Foregrounding urban agendas: The new urban issue in European experiences of policy-making, 211–227. Springer, New York.

 

Edited book

Brown T, McLafferty S & Moon G (2010; eds.) A Companion to health and medical geography. Wiley-Blackwell, Chichester.

 

Report

Hokkanen J, Savikko H, Koutonen H, Rannikko H, Rinne T & Pirilä M (2020) Suomen mineraaliklusterin kilpailukyky- ja vaikuttavuustutkimus. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 15:2020. Valtioneuvoston kanslia, Helsinki.

Wahlsten J (2020) To assemble society anew? The political economy of contemporary initiatives of socio-ecological transformation. Helsinki Centre for Global Political Economy Working Paper 02/2020. University of Helsinki, Helsinki. https://www.helsinki.fi/en/networks/global-political-economy/working-paper-22020

 

Data

Scarchilli C (2020) Mario Zucchelli Radar, Disdrometric and snow gauge measurements during summer precipitation events. PANGAEA. https://doi.org/10.1594/PANGAEA.921490

 

Website

Tilastokeskus (2020) Energiaturpeen kulutus. http://www.stat.fi/til/ehk/2020/03/ehk_2020_03_2020-12-16_kuv_005_fi.html (accessed 4 January 2021).

 

Newspaper/magazine (link to website if online article)

Tilvis E (2019) Asiantuntijat ehdottavat Oulun huvipuistoa pääväylien varsille – esille nousivat muun muassa Kiimingin Välikylä ja Kempeleen Zeniitti. Kaleva, 8 August 2019. https://www.kaleva.fi/asiantuntijat-ehdottavat-oulun-huvipuistoa-paavayl/1693968 (accessed 4 January 2021).

BBC (2016) Mosul battle: 'Iraqi forces' tortured and killed villagers. BBC, 10 November 2016. www.bbc.com/news/world-middle-east-37930402 (accessed 25 November 2016).

 

Published/unpublished theses and dissertations

Unpublished:

Clark JM (2001) Referencing style for journals. PhD Thesis, University of Leicester.

Wikstrom A (2013) The challenge of change: Planning for social urban resilience. Master's Thesis, Stockholm University.

Published in a series:

Ala-Hulkko T (2020) Integrating accessibility analysis in ecosystem service and disservice mapping. Nordia Geographical Publications 49(3): 1–73.

Virta L (2020) Exploring the diversity patterns of benthic diatoms along environmental, spatial and temporal gradients in the Baltic Sea. Walter and Andrée de Nottbeck Foundation Scientific Reports 48: 1–40. http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-6773-6